Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

 

 

 

Fruithappening knAPPEL en babbel

Het Regionaal Landschap Houtland organiseert met steun van stad Brugge en de Nationale Boomgaardenstichting voor de derde maal de Fruithappening knAPPEL en babbel ter promotie van hoogstamfruitteelt. We slaan onze tenten op in de hoogstamboomgaard tegenover hoeve Hangerijn, Gemeneweideweg-Zuid 113 te Brugge.

 

 

 

Logo Hoge Resolutie

Het Regionaal Landschap Houtland organiseert met steun van stad Brugge en de Nationale Boomgaardenstichting voor de derde maal de Fruithappening knAPPEL en babbel ter promotie van hoogstamfruitteelt. 

Op zondag 11 oktober, tussen 10 en 18 uur, slaan we dan onze tenten op aan de hoogstamboomgaard tegenover Hoeve Hangerijn voor een gezellig fruitfeest!

Programma

De Nationale Boomgaardenstichting organiseert hier haar jaarlijkse “Nationale Fruittentoonstelling” met meer dan 500 appel- en perenvariëteiten, hun verhalen en anekdoten. Daarnaast standen met o.a. fruitteeltliteratuur, snoei- en entmaterialen, plantactie, boomgaard- en fruitinfo… We bieden de bezoekers de mogelijkheid om vruchten te kopen van meer dan 20 hoogstamvariëteiten van appel en peer. Ook de verwerkte producten fruitstropen (van kers, pruim,peer…) en sappen zijn in aanbod. Heb je in je tuin nog een onbekende fruitboom, breng dan een 4 tal vruchten mee ter determinatie. Voorstelling van de lokale Essing als hoogstamappel van het jaar 2015.

Ook VELT Brugge en de fruitwerkgroep van VELT Beernem bouwen er een prachtige stand met boeken, planten, proevertjes,… Imkers vertellen je over de bijen en nuttige en schadelijke insecten. Kom proeven van oude en streekeigen fruitrassen en proef vers geperst fruitsap.

Onze huiskok bereidt live enkele fruithapjes die dan geproefd kunnen worden. IJshoeve Danneels biedt voor deze gelegenheid artisanaal fruitijs aan. De Wereldwinkel van Brugge zorgt met hun fruitbar dat je zeker geen dorst hebt.

De Noord-Zuiddienst en Wereldwinkel Brugge organiseren een faire kookbattle. Dit past overigens in de week van de Fairtrade die op 7 oktober start. Info en inschrijven via de Noord-Zuiddienst.

Reden genoeg om langs te komen. 

Samenwerking

De 3de fruithappening is een samenwerking van Regionaal Landschap Houtland met Buurtwerking Het SchuurkeGezinsbond gewest BruggeOxfam Wereldwinkel Brugge, Groendienst en Noord-Zuiddienst Brugge en de Nationale boomgaardenstichting.