Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Zwemvijver voor honden in Rijckeveldebos

(Krantenartikel overgenomen uit Krant v West-VLaanderen Vrijdag 24 aug)

Brugge - Het Vlaams Agentschap Natuur en Bos heeft onlangs in Ryckeveldebos een afgesloten hondenweide met zwemvijver aangelegd. Een primeur voor onze provincie. Er moet nu enkel nog een oplossing voor de hondendrollen gevonden worden.

 

Gezien de vele conflicten tussen wandelaars, joggers, mountainbikers en honden in het Ryckeveldebos, dokterde de West-Vlaamse afdeling van het Agentschap Natuur en Bos naar het voorbeeld van andere provincies een oplossing uit die tegemoet komt aan de vragen van vele hondenliefhebbers. Voortaan is een afgebakende zone van 2,5 ha aan de rand van het bos, met toegang via een apart pad langs de Maalse Steenweg, voorbehouden voor honden.
“Aanvankelijk dachten wij enkel aan een loopweide. Om het geheel te verfraaien hebben we ook een pool in laten graven”, zegt Theo Vitse, regiobeheerder van het Agentschap Natuur en Bos. “Maar tot onze verbazing is het vooral die vijver die aanspreekt. Die is nu een populaire zwemvijver voor honden geworden, waarin tal van honden ravotten.”
(SVK)
Zwemvijver in Rijckeveldebos