Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Oven initiatie in het bakkershuisje.


 

Vrijdag namiddag omstreeks 13.30u was het verzameling geblazen voor de personen die geïnteresseerd waren en zich op één van de vele vrijwilligerslijsten hadden ingeschreven op de informatiedag verleden jaar.

We waren met een kleine groep van een zestal personen.

Mario stond ons te woord en na het verwerken van het al gemaakte pizzadeeg vertrokken we richting bakhuisje.
Een overvloed aan informatie had Mario ons mee te delen. Op wat er moest gelet worden bij het aansteken van het vuur; het verdelen van de brandende takken. Naderhand van tijd worden er grotere takken en de oven gestoken.
Na verloop van tijd (reken gemiddeld op een uurtje stoken) is de oven op temperatuur en konden we onze pizza en nog enkele andere baksels dat Lieselot (de echtgenote van Mario) had geprepareerd. Het zou zonde zijn om de oven enkel op te warmen om één enkele pizza te bereiden.

Omstreeks 16.00u was de initiatie afgelopen; maar ook hier geldt het gezegde “al doende leert men”. Er staat ons dus een nieuwe uitdaging te wachten als één van ons meehelpt met Mario tijdens de kookdagen op de hoeve.

 

 

   

Op weg naar het bakhuisje De pizza voor het bakken Mario aan de oven Het starthout wordt aangestoken. Het start hout is aangestoken. Het hout brand goed in de bakoven. De houtskool in de oven. Houtskool wordt uit de oven verwijdert. Met de borstel de laatste houtskooltjes De bakvloer is proper. Bolletjes maisdeeg met mozzarella De oven wordt gevuld. De gevulde oven De pizza  kan en klaar Maisdeeg bolletjes met mozzarella zijn klaar.