Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Oude foto's uit de Buurt“Brugse Buurten” (een organisatie van de Stad Brugge) lanceerde enige tijd geleden een oproep om oude foto’s van de buurt op te zoeken via hun buurtbewoners en de meest interessante in te scannen.
Vzw ‘t Schuurke wil hieraan deelnemen omdat we met onze ligging van de buurt menen te mogen zeggen dat onze buurt reeds vele veranderingen heeft ondergaan sedert het ontstaan van de buurt zelf. Denk maar aan initiatieven zoals het kerkje van de parochie, Hoeve Hangerijn, Paalbos, speelweide, de Zonnetuin ed.

Bij de oudere buurtbewoners denken we dat er een schat aan oud fotomateriaal is uit de beginperiode van onze buurt. Daarom willen wij een oproep lanceren bij onze buurtbewoners om in hun fotoalbums te duiken en alle mogelijke materiaal bvb. de eerste foto’s van huizen rond Ter Heide of andere buurtstraten, de aanleg van het Paalbos, een typisch huis of straatzicht, een veld, de Hoeve Hangrijn in vroegere tijden, het kerkje en natuurlijk allerhande ander oud fotomateriaal van of uit de buurt.
Wanneer wij over genoeg fotomateriaal beschikken zullen wij een samenkomst organiseren in ons lokaal waar mensen van Brugsebuurten de foto’s zullen inscannen voor gebruik op de website van ’t Schuurke al naar gelang met de nodige verhalen en anekdotes die bij desbetreffende foto’s horen.
Zijn jullie bereidt om mee te werken neem dan gerust contact op via mail (buurtwerking.hetschuurke@gmail.com) of via volgend nummer voor meer informatie of praktische regelingen bij Marnick Lelong (0478/614540).