Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Ons bos, onze zorg

3 leden van het paalbosforum: vzw het Schuurke, BS Paalbos en de Zonnetuin hebben de koppen bijeen gestoken en een prachtige pancarte geplaatst aan de rand van het bos.
Het bord vertelt het verhaal van juf Vos die op stap gaat met haar leerlingen.
Ze komen van alles tegen.
Veel diertjes: de konijnen, de egeltjes, vogeltjes, …en maken ook kennis met de soorten bezoekers van het bos.
De ‘smerige lappus’ die al zijn afval uitstrooit, flikkus beboetus die hem een bekeuring geeft, de spelende kinderen, de wandelaars en ook natuurlijk ook de homo milieubewustus of natuurgenieter !
Bij de opening werd dit mooi geïllustreerd met een toneeltje.
Op het bord staat ook uitleg en leuke weetjes van de dieren die terug te vinden zijn in het bos en ook heel wat praktische informatie.
Wie te melden bij sluikstorten, vandalisme,…

Bezieler van dit mooi project is Björn Parmentier (lid vzw Schuurke).
Kurt VanPoucke (eveneens lid vzw Schuurke)bedacht het verhaal. Dit alles zou nooit zo mooi geworden zijn zonder de inzet van Kurts echtgenote Fleur Pont die de volledige lay-out voor haar nam.
U-r-e-n werk verzet aan de computer!
Het resultaat is gewoon prachtig! Proficiat Fleur! Daarnaast ontwierp ze ook nog een didactische map voor beide scholen. Alles netjes gesorteerd per leeftijd, per seizoen en logisch ingedeeld per diertje refererend naar het verhaal van de pancarte. Hiervoor kon ze rekenen op de kennis van leerkrachten van beide scholen.

Zo zie je maar dat er weer wat moois bloeide in de buurt. Een samenwerking die mogelijk gemaakt is dankzij het Paalbosforum.
We wensen iedere buurtbewoner veel kijk- en leesplezier met de nieuwe pancarte! Laat ons genieten van dit mooie bos maar het ook met de nodige zorg behandelen; ons bos onze zorg…
Mevr Vos, van ons bos onze zorg