Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Hoeve Hangerijn volgende zomer funktioneel

Hoeve Hangerijn bakoven in gebruik genomen


BRUGGE - De Brugse burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) mocht woensdagavond de nieuwe bakoven op de site Hoeve Hangerijn officieel inhuldigen.

 

 

Op de site Hoeve Hangerijn werd woensdagavond de afgewerkte bakoven officieel ingehuldigd.
Tegen volgende zomer moet de Hoeve Hangerijn volledig klaar zijn. Instellingen voor personen met een beperking zullen er terecht kunnen voor hun activiteiten. De Brugse burgemeester Patrick Moenaert is trots op het project.
'In de tijd kwam ik hier voorbij gewandeld en lette ik op het vervallen hoevetje. Ik informeerde meteen naar wie de eigenaar was. Het werd al snel duidelijk dat het hoevetje onze eigendom was. Ik kreeg toen meteen het idee om rond de hoeve iets uit te werken voor andersvaliden. Hiervoor was natuurlijk heel wat geld nodig en dat heb ik uiteindelijk gevonden bij het Stedenfonds, aangevuld met Europees geld.

De instellingen voor personen met een beperking, buurtverenigingen en scholen zullen hier terecht kunnen om de boerderijsfeer op te snuiven of gebruik te maken van de site.

In 2008 gaven wij met het schepencollege groen licht voor dit project. Intussen is er reeds heel wat gebeurd. Om de werking in goede banen te leiden, werd Saskia Dobbelaere aangesteld als halftijds coördinator. De werkzaamheden voor de volledig nieuwbouw zijn zo goed als afgerond. Deze moderne constructie met groendak heeft drie polyvalente zalen, een grote keuken, sanitair en kleed- en bergruimtes. De verbouwingen van de hoeve en de schuur zijn momenteel volop bezig. In de hoeve wordt de conciërgewoning ondergebracht met het infocentrum, kantoor en wat bergruimte.
De schuur zal dienst doen als ruimte voor belevingsactiviteiten met de dieren, koetsenhuis en bergruimte', vertelt Moenaert.

(artikel Nieuwsblad ed. Brugge-14dec 2011)