Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

 Alle mogelijk info aangaande Hoeve Hangerijn kan bekeken worden via onderstaande link en tevens een fotoreportage over het Hoevefeest / Buurtfeest.

 

Hoeve Hangerijn info & Hoevefeest reportage.

Infonamiddag 6 mei 2012

Gerestaureerde schuur en aardappelkelder


De buurt Het Schuurke kreeg de primeur voor een bezoek aan Hangerijn, ontmoetings- en belevingshoeve, gelegen aan de Gemene Weidebeek.
Zowat 250 mensen gingen in op de uitnodiging en konden kennis maken met de coördinator Saskia en Mario, de hoevemedewerker, conciërge.

Voor het eerst konden ze ook de prachtig gerestaureerde schuur en hoevewoonst bewonderen en zien hoe functioneel en ruim de nieuwbouw uitgewerkt is.
Heel wat mensen stelden zich ook nu al kandidaat om op een of andere manier als vrijwilliger mee te werken aan het inclusieproject dat start in het najaar.

Wie ook zijn naam wil opgeven of meer informatie wenst, kan nog contact opnemen met Saskia Dobbelaere, saskia.dobbelaere@brugge.be  of Chris Couckuyt  chris.couckuyt@scarlet.be van vzw Het Schuurke.


HANGERIJN
 Ontmoetings- en belevingshoeve
Gemeneweideweg Zuid 113, Assebroek


Om nader kennis te maken met het project, de site en de medewerkers  (coördinator Saskia Dobbelaere en hoevemedewerker conciërge Mario  Nunes dos Santos) wordt  op  zondag 6 mei 2012 een infonamiddag  EXCLUSIEF  voor de buurt gehouden. Dan kan je meteen ook je naam opgeven om mee te werken als vrijwilliger. Het project is bedoeld als inclusieproject, dit wil zeggen dat mensen met en zonder beperking, onder meer buurtbewoners en scholen, samen gestalte geven aan het project.


Wat zou dat kunnen inhouden?
- samen de moestuin en boomgaard onderhouden; dieren verzorgen en voederen, wandelen in de gemene weidebeek, paalbos,  brood bakken, confituur maken, de bar bedienen….

- Hoeve Hangerijn is ook bedoeld als ontmoetingsruimte voor de buurt bijvoorbeeld in de vorm van een koffienamiddag, aperitiefmoment…
- Tenslotte kan de polyvalente ruimte ook gebruikt worden voor (buurt)verenigingen, scholen en andere gebruikers tegen een afgesproken huurprijs….
Al deze ideeën worden verder uitgewerkt en krijgen nog concreet gestalte.

Alle ideeën en bedenkingen hieromtrent zijn welkom. 
Voor vragen, suggesties, voorstellen  of om je nu al op te geven als vrijwilliger, neem gerust contact op met de coördinator
- Saskia Dobbelaere, coördinator Hoeve Hangerijn, 050/27 81 68 of 
saskia.dobbelaere@brugge.be

 Of mensen uit de buurt:

-Chris Couckuyt, Bouchoutelaan 4, 8310 Sint-Kruis  050/357923 of
chris.couckuyt@scarlet.be

-Bjorn  Parmentier,  Beeweg 30, 8310 Sint-Kruis 050/680907
 of parmentier.bjorn@gmail.com 
             
- Ria Vanoverberghe, Ter Lo 28, 8310 Sint-Kruis 050/355738
   of
ria.vanoverberghe@telenet.be


-Maurits Delanote, Ter Lo 40, 8310 Sint-Kruis  050/350173
   of mauritsdelanote@skynet.be

Polyvalente zaal, belevings- en ontmoetingshoeve Hangerijn