Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Oproep aan alle kinderen van de buurt:

Wie wil zich verkleden voor “SNOEP OF POETS”? Trek je mooiste of grappigste kostuum aan, kom dan op straat met een zakje voor je snoep, ga naar de huizen waar je een pompoen-poster ziet hangen, bel aan de deur en wanneer er iemand open doet, roep SNOEP OF POETS!

Opgelet kleine griezeltjes een goed monster weet wanneer hij moet schuilen in de schaduwen.
Wees dus gewaarschuwd! Maak in de straat niet teveel kabaal of iemand anders gaat met je snoepbuit aan de haal!


Enkele praktische punten:
Vergeet niet je poster minstens één dag op voorhand op te hangen (vroeger mag ook).
De avond start vanaf 17u30 zodat ook de allerkleinsten kunnen deelnemen.
Het spreekt voor zich: kleine kinderen onder begeleiding van mama, papa, oma, opa, nonkel, tante,...
Vorig jaar waren er ook heel wat grote mensen griezelig uitgedost wat de sfeer alleen maar gezelliger maakte (al is verkleden voor volwassenen natuurlijk niet verplicht). Op het plannetje kan je zien in welke straten er posters werden uitgedeeld. Pas op we hebben het hier niet over een optocht. De kinderen mogen van deur tot deur gaan zoals drie koningen.

We komen dan achteraf om 19u30 samen in de Hoeve Hangerijn voor een lekker heksenbrouwsel (frisdrank, koffie, thee of pintje), een smakelijk stukje cake en/of een heerlijk kopje pompoensoep om op te warmen (aangeboden door onze lokale traiteur Engelenhof - kok aan huis). Dit allemaal tegen de democratische prijs van één euro per consumptie. Jullie worden met open klauwen ontvangen.
Voor de kleine griezels hebben we een gezellige hoekje voorzien waar ze kunnen uitblazen, snoepjes tellen, een beetje knutselen en/of een gezelschapspelletje spelen. Ook dit jaar opnieuw kunnen de durvers onder jullie onze spooktunnel komen verkennen !!!


We hopen jullie te zien op halloween! Het zal een giller worden !!!


Boewhahahaha!!!!

Groetjes Het Schuurke

Een samenwerking tussen Velt-Brugge, Hoeve Hangerijn en vzw Het Schuurke.

Het was een gezellige avond u aangeboden door Velt-Brugge, Hoeve Hangerijn en vzw Het Schuurke 
meer foto's over het gebeuren binnenkort.

 

Het fotoalbum van ons zomerfeest:
 ' De Hipp(i)e Buurt ' 2018

kan bekeken worden via

deze link !

Welkom op ons jaarlijks buurt (zomer)feest. "Be sure to wear some flower in your hair..." en kom verkleed als hippie naar de hoeve.

We starten om 11u00 met een aperitief op de tonen van de jaren 60. Een deskundige jury loopt rond en zal bepalen wie in aanmerking komt om de hipp(i)e prijs te winnen op ons buurtfeest.

Vanaf 12u schuiven we aan voor de BBQ of vegetarische groentelasagne. We sluiten zoals gewoonlijk af met een heerlijk dessert.

Doorlopend kunnen uw spruiten naar hartenlust springen op de springkastelen of zich laten omtoveren in een stoere bink of frivole fee bij de grimestand.

Programma:

11 tot 12u: welkom en aperitief

Doorlopend animatie ...

12u15 BBQ of vegetarische lasagne

16u00 Einde

 

Garageverkoop 3 Juni 2018
 

Onze tweejaarlijkse activiteit ‘Garageverkoop’ komt er weer aan!

Graag een mail op ons mailadres (buurtwerking.hetschuurke@gmail.com) met je “naam en adres” om je deelname aan de garageverkoop te melden!

Dit jaar is er een kleine verandering, een woordje uitleg.

Tijdens de garageverkoop sta je op je eigen privéterrein en verkoop je oude spullen in je garage/oprit of voortuin. Je mag niet op de openbare weg je stand opbouwen!

Soms ligt dit voor bepaalde buurtbewoners moeilijk, omdat ze geen voortuin hebben. Denk maar aan de bewoners uit de Vossensteert. Of je bent de enige uit je straat die deelneemt en in vorige edities kreeg je weinig volk over de vloer, omdat  je te ver verwijderd bent van het gebeuren.

WEL voor die mensen hebben we een oplossing. We bieden een 30-tal  plaatsen aan op het binnenplein van hoeve Hangerijn.

Mits voorinschrijving via ons mailadres (buurtwerking.hetschuurke@gmail.com) kan je daar een gratis standje opbouwen van 3/4m breed(MAX).
Let wel, eerst ingeschreven, eerst bediend.

Vermeld in je mailtje specifiek dat je een standplaats wenst op de hoeve met je naam en adres. ZIE PLANNETJE HIERONDER ! 

Het Schuurke zal je een plaats aanduiden op het binnenplein van de hoeve.

- Breng dus je eigen grondzeil mee
- Je eigen parasol/partytentje om je te beschermen tegen de zon of regen.

Je kan je stand opstellen vanaf  8u.
De eigenlijke start van de garageverkoop begint omstreeks 9u en dit tot 17u.

Wie vroeger wil stoppen, geen probleem, zolang je de andere garageverkopers en bezoekers niet stoort. Voertuigen dienen buiten op de parking aan de hoeve geplaatst te worden en zullen pas na 17u eventueel terug op het terrein toegang krijgen om in te laden!

 

De hoeve wordt weer de centrale startplaats, waar je een drankje en stuk pizza kan nuttigen.

Na de garageverkoop blijft de bar nog een uurtje extra open tot 18u om nog eens na te praten met de buren over de garageverkoop.

 

Succes met de verkoop!


ZONDAG 1 APRIL IN HOEVE HANGERIJN.
 

De paashaas nodigde zoals ieder jaar alle kinderen en kleinkinderen tot 12 jaar uit om samen paaseieren te rapen (gratis).

Vooraf was er de traditionele opwarming met de paashazen op Hoeve Hangerijn.
Stipt om 10u gingen de kinderen op zoek naar de weggestopte paaseieren.

Ouders, grootouders en sympathisanten konden tijdens de paaseierenraap zich tegoed doen aan een drankje tegen democratische prijs!

De volgende editie met paasontbijt vindt plaats in 2019.

 

Fotolink naar het album !