Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

De ziel van Muziek
 

Leden van het ensemble 'caldarium musica' onder leiding van Francis Michels brengen een kamermuziekprogramma. 
In Juli 1975 maakte Dimitri Sjostakovitsch zijn laatste compositie: de sonate voor altviool en piano. 40 jaar geleden speelde Fyodor Druzhinin de première van dit werk in Moskou. De componist was toen al dood. Rond deze gebeurtenis bedacht Francis Michels – dit jaar 40 jaar jong - een kamermuziek programma. 
De uitvoerders zijn : * Ignace Derese (piano), * Wouter Laga (dwarsfluit), * Johan Michels (klarinet) * en Francis Michels (altviool).

 

Waar:
De Ryelandtzaal Achiel Van Ackerplein 3 8000 Brugge. In de Ezelstraat 
Wanneer Zondag 27 december om 20u

 

Deelname: 
Er wordt een vrije bijdrage gevraagd. De opbrengst gaat naar De Hoeve Hangerijn. De coördinator van de hoeve zal tijdens het concert enige toelichting geven over de werking.

Na het concert volgt een receptie.

Fruithappening knAPPEL en babbel

 

Het Regionaal Landschap Houtland organiseert met steun van stad Brugge en de Nationale Boomgaardenstichting voor de derde maal de Fruithappening knAPPEL en babbel ter promotie van hoogstamfruitteelt. We slaan onze tenten op in de hoogstamboomgaard tegenover hoeve Hangerijn, Gemeneweideweg-Zuid 113 te Brugge.

 

 

 

Logo Hoge Resolutie

Het Regionaal Landschap Houtland organiseert met steun van stad Brugge en de Nationale Boomgaardenstichting voor de derde maal de Fruithappening knAPPEL en babbel ter promotie van hoogstamfruitteelt. 

Op zondag 11 oktober, tussen 10 en 18 uur, slaan we dan onze tenten op aan de hoogstamboomgaard tegenover Hoeve Hangerijn voor een gezellig fruitfeest!

Programma

De Nationale Boomgaardenstichting organiseert hier haar jaarlijkse “Nationale Fruittentoonstelling” met meer dan 500 appel- en perenvariëteiten, hun verhalen en anekdoten. Daarnaast standen met o.a. fruitteeltliteratuur, snoei- en entmaterialen, plantactie, boomgaard- en fruitinfo… We bieden de bezoekers de mogelijkheid om vruchten te kopen van meer dan 20 hoogstamvariëteiten van appel en peer. Ook de verwerkte producten fruitstropen (van kers, pruim,peer…) en sappen zijn in aanbod. Heb je in je tuin nog een onbekende fruitboom, breng dan een 4 tal vruchten mee ter determinatie. Voorstelling van de lokale Essing als hoogstamappel van het jaar 2015.

Ook VELT Brugge en de fruitwerkgroep van VELT Beernem bouwen er een prachtige stand met boeken, planten, proevertjes,… Imkers vertellen je over de bijen en nuttige en schadelijke insecten. Kom proeven van oude en streekeigen fruitrassen en proef vers geperst fruitsap.

Onze huiskok bereidt live enkele fruithapjes die dan geproefd kunnen worden. IJshoeve Danneels biedt voor deze gelegenheid artisanaal fruitijs aan. De Wereldwinkel van Brugge zorgt met hun fruitbar dat je zeker geen dorst hebt.

De Noord-Zuiddienst en Wereldwinkel Brugge organiseren een faire kookbattle. Dit past overigens in de week van de Fairtrade die op 7 oktober start. Info en inschrijven via de Noord-Zuiddienst.

Reden genoeg om langs te komen. 

Samenwerking

De 3de fruithappening is een samenwerking van Regionaal Landschap Houtland met Buurtwerking Het SchuurkeGezinsbond gewest BruggeOxfam Wereldwinkel Brugge, Groendienst en Noord-Zuiddienst Brugge en de Nationale boomgaardenstichting.

 

De Geknipte Buurt

Het Schuurkefeest wordt dit jaar op
ZONDAGMIDDAG 23 augustus georganiseerd.
We starten om 
10u30 met een zondags aperitiefje op het binnenplein van Hoeve Hangerijn.

Op de reggae-tonen van muziekgroep Aaibaars komen we in de stemming voor een losse buurtse babbel. We schuiven aan bij de heerlijke BBQ van Finesse of de vegetarische maaltijd van het Engelenhof en sluiten af met een zalige zoetigheid van bakkerij de Tavernier-Carpe Diem.
Dit alles doorspekt met geknipte animatie:
springkasteel, schminkstand en dankzij de Brugse Buurtcheques: 
Quoi?Fuur.

We sluiten af met de stoet van de geknipte buurt tegen 15u30 - 16u00.


 

Programma:

10.30u: Welkom
Doorlopend 2 springkastelen.
11.00u - 12.00u: Aperitiefconcert met 
"Aaibaars"
12.15u : BBQ door keurslager FINESSE of vegetarischmenu door Engelenhof.
12.30u - 15.30u: Kinderanimatie met o.a. 
Quoi?Fuur
Vanaf 13.00u: Schmink, schattenjacht, ...
14.00u: Dessertenbuffet door Carpe-Diem
14.30u: Ijskar van Hoeve-Ijs Z
15.30u - 16.00u: Stoet van " De Geknipte Buurt "
                           met gekke kapsels en groepsfoto.
16.00u: Einde.

 

PAASRAAP 5 april op Hoeve Hangerijn !

Weeral een succes, we konden dit jaar 110 kinderen verwelkomen die enthousiast voor de verandering in de weiden achter de grote schuur de eitjes mochten zoeken.

Ook ons paas-ontbijt, die we voor de eerste keer hebben georganiseerd had veel bijval.

Niet minder dan 120 volwassenen en 16 kinderen waren ingeschreven.

Hier de fotoreportage.