Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Hoevefeest Hangerijn

en het jaarlijks buurtfeest van vzw Het Schuurke 

Het hoevefeest was het grote openingsfeest van de
Hoeve Hangerijn en tevens ons jaarlijks buurtfeest.
Zoals elk jaar werd onze gekende buurt-barbeque verzorgd door slagerij Finesse gevolgd door het vermaarde en prachtige dessertbuffet van bakkerij Carpe Diem.

Dit was meteen het eerste ‘inclusiefeest’ : we vierden feest, samen met bewoners met een beperking uit voorzieningen uit het omliggende. 

De organisatie was een samenwerking tussen VZW Het Schuurke en de stad Brugge (medewerkers van de hoeve Hangerijn en andere stadsdiensten) met steun van de Brugse Zomercheques.


Het openingsprogramma startte van 14u tot 18u om vervolgens deze prachtige dag te eindigen met onze buurt-bbq. Tijdens de namiddag was er voor elk wat wils: grimme voor de allerkleinsten, verhalenvertelsters, volksspelen, circusattributen om uit te proberen, een rondrit in de buurt met een huifkar, bakinitiatie in het bakhuisje, luisteren naar verhalen van "Vlerk de vleermuis", er was voor elk wat wils.
Tussendoor een muzikaal intermezzo van een paar kleurrijke figuren op stelten.
Omstreeks 15u is de burgemeester nog eens langsgekomen om de site en het projekt te openen voor de buurt en nog enkele verdienstelijke personen in de bloemetjes te zetten. Na de speech was er nog een traktaat van de burgemeester en het openingsfeest kon weer zijn verdere gang gaan.


Omstreeks 18u30 was er nog een optreden van de djembéband van mensen met een beperking uit Ons Huis St Anna, De Nieuwe Notelaar en De Ark dit alles onder leiding van Sidy Cissokho.

Vanaf 19u30 konden we dan aanschuiven aan de BBQ gevolgd door het dessertbuffet.
Na een gezellig dag en een leuke babbel met oude en nieuwe buurtbewoners of bezoekers aan Hoeve Hangerijn konden we omstreeks middernacht terug tevreden de dag afsluiten en terugblikken op een geslaagde organisatie.
 

Bekijk hier de diashow:

         

ZONDAG 3 JUNI

ONZE “ EERSTE “ GROOTSE BUURT

GARAGEVERKOOP ZIT EROP

Regen, wind het zag er niet goed uit voor onze eerste buurt-garageverkoop.

Maar wat gepland is moet doorgaan, er is een hele organisatie aan vooraf gegaan om de buurtbewoners die willen meedoen aan deze organisatie te informeren en alles in goede banen te leiden.

 

De deelnemende bewoners (garages) bestreken de ganse buurt oppervlakte.

Er was voor elk wat wils: speelgoed voor alle leeftijden, stripverhalen, fietsen in alle maten en kleuren, keukengerief, elektro, oude singles (45 toeren), LP’s, serviezen, je kunt het niet bedenken of je vond het wel. Was het niet bij die ene buur in de boomkwekersstraat, niet getreurd dan vlug eens een bezoekje naar de Opkensstraat, de Beukendreef, de Gemene Weideweg-Zuid of misschien wel in de Warande.

 

Het weer hadden we zeker niet slechter kunnen treffen, maar over de ganse lijn waren de deelnemende buurtbewoners positief, en zeer enthousiast over dit initiatief. 

Een mooi vooruitzicht voor volgend jaar misschien, we houden iedereen op de hoogte.

 

      Hier enkele sfeerbeelden van de garageverkopers.

          

Paaseierenraap April 2012.


Reportage over onze Paaseierenraap op
Zondag 8 april is hier te bekijken.