Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Schuurkefeesten

Thema: Muziek in de Buurt.

Het was een prachtige dag, beter hadden we ons niet kunnen wensen. Heerlijk warm weer tot laat in de avond; de weergoden waren ons welgezind. Zoals elk jaar waren weer vele buren op post; door het prachtige weer hadden we een record aantal inschrijvingen voor de BBQ heel lekker eten en een dessertbuffet met klasse.

Na het eten later op de avond werd gestart met ons jaarthema: Muziek in de buurt. Tijdens het aperitiefmoment verzorgde plaatselijk jong talent voor de muzikale noot. De jeugdige buurtbewoners gaven het beste van zichzelf tijdens een individueel optreden. Naderhand was het de beurt aan alle aanwezigen om te laten zien wat ze van zangtalent in huis hadden.

Er werd gestart met ons buurtlied om vervolgens uit volle borst ook mee te zingen met enkele ware klassiekers voor jong en oud.
Niets dan blije gezichten konden we waarnemen, en iedereen kon weer heel wat bijpraten met een heerlijk aperitef van de loungebar of een frisse pint van de bar.

Gezien de vele positieve reacties die we mochten ontvangen kunnen we stellen dat de puike ploeg van vzw Het Schuurke het weer eens voor elkaar gebracht heeft om er weer een spetterend buurtfeest van te maken.

Om de ganse fotocollectie te zien. (via picasa webalbums-gr formaat) klik je hieronder op de kleine slide-show.

Veel kijkgenot.

 

Van Sint-Lutgardis naar O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen


In samenwerking met het Paalbosforum werd een evenement georganiseerd rond de kerkklok van de vroegere parochie Sint-Lutgardis - 't Schuurtje.

Op zondag 16 mei werd de gerestaureerde klok naar de huidige parochie O.-L.-V. Onbevlekt Ontvangen gebracht.
Een mooie gelegenheid om letterlijk en figuurlijk naar
de nieuwe parochie te stappen.

Iedereen was welkom!
We verzamelden stipt om 12.45u in de Beeweg te Sint Kruis, aan de inkom van de vroegere kerk. Na een korte ceremonie, gingen we in stoet met de klok op een open koets naar de kerk van Ver-Assebroek.

Buurtwandeling Zondag 2 Mei

Het was verzamelen geblazen aan ons lokaal Ter Lo 69, om 13u45 om stipt om 14u00 te vertrekken met de geinteresseerde buurtbewoners voor een wandeling door het "Ryckeveldebos", de groep telde ongeveer een 30 tal buurtbewoners jong en minder jong.
De kleinsten werden met de buggy meegevoerd door kronkelende weggetjes eerst via het fietspad Paalbos, vervolgens via Populierendreef en spoorwegbedding, Schobbejakshoogte en de centrale laan naar de grote dreef naar het kasteel waar de boswachter ons stond op te wachten.
Na deze eerste etappe was er een bevoorradingspunt met warme koffie, cake, chocolademelk. Wanneer iedereen was bediend en terug wat uitgerust heeft de boswachter ons op sleeptouw genomen door een deel van het bos.
Op geregelde tijdstippen werd haltgehouden om met volle aandacht te luisteren naar de uitleg en andere verhalen die de boswachter ons te vertellen had.
Er werden menige vragen gesteld door de aanwezigen. Ook werden we ingelicht over de grote veranderingen die zullen doorgevoerd worden in de komende jaren alsook in de nabije toekomst wat betreft bosbeheer.
Wanneer de wandeling ten einde was bracht een koets de kinderen via een omweg terug richting ons lokaal en was dit tevens het slotstuk van een leerrijke en gezonde namiddag met de buurt.
Er werd nog wat na nagepraat en genuttigd in het lokaal om vervolgens terug huiswaarts te trekken.

Via Google maps kun je het wandelparcours bekijken,
onder de fotoalbum.


Buurtwandeling " Rijckeveldebos" weergeven op een grotere kaart

Om een groter formaat te krijgen klik hierboven op de link "Buurtwandeling Rijckeveldebos".

Paaseierenraap 04 April

De paashaas was gelukkig weer van de partij dit jaar.
Ongeacht het zeer slechte weer in de ochtend had hij toch de moed en tijd gevonden om het Paalbos zoals elk jaar te voorzien van de nodige chocolade eieren.
Zoals vorige edities waren de kinderen en kleinkinderen van de buurt massaal aanwezig om op eierjacht te gaan in het bos, we mochten weerom een 80-tal kinderen verwelkomen.

Na de nodige opwarmoefeningen van de paashazen werd dan de start gegeven om de eitjes te gaan zoeken; tussentijds konden de ouders en groot-ouders bijpraten met buren en vrienden en zich te goed doen aan een warm of koud drankje.

Spaghettiavond op 06 Februari

Het was weer een gezellige avond samen met kennissen en vrienden, buurtbewoners.

Met een lekkere spaghettischotel à volonté, een glas rode wijn of een biertje alles was weer aanwezig om er een geslaagde avond van te maken.


Het filmpje van de verrassingsact :