Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Vrouwen aan de macht in basisonderwijs Sint-Kruis

Directrices Kantelberg en Zonnetuin

BRUGGE - De basisscholen de Zonnetuin en de Kantelberg in Sint-Kruis krijgen volgende maandag een nieuwe directie. Nathalie Clerckx en Kristine Tas hebben alvast veel plannen voor de school.

Kristine Tas en Nathalie Clerckx zijn vanaf maandag de nieuwe directrices van basisscholen de Kantelberg en deZonnetuin.mvn

De 39-jarige Nathalie Clerckx is vanaf volgende maandag 09januari de nieuwe directrice van de basisschool de Zonnetuin. Ze kent de Zonnetuin erg goed want haar twee kinderen lopen er school en ze is actief in de ouderraad. Clerckx komt uit het secundair onderwijs en gaf tien jaar les Nederlands-Engels in het Instituut Mariawende-Blydhove in Sint-Kruis. 

Voordien trok ze zeven jaar lang mee met Holiday On Ice.
 

Digitaliseren

'Ik heb een aantal punten die ik snel wil verwezenlijken op school', vertelt de nieuwe directeur. 'Ik heb plannen ingediend voor een nieuwe speelplaats want dat is zeker nodig. Daarnaast wil ik de school digitaliseren door het systeem van Smartschool voor berichten te gebruiken voor de leerkrachten.' Clerckx volgt Carlos De Rock op. Ze is nog een oud-leerling van hem, ze zat in zijn klas in het zesde leerjaar van het Onze Lieve Vrouwecollege Male.
 

Kristine Tas (49) wordt de nieuwe directrice van de basisschool de Kantelberg in opvolging van Piet Verroens die voor een andere functie koos in Wingene. Tas is de echtgenote van Lieven Desmet, de huidige directeur van Howest. Zij stond in het lager onderwijs in de Vrije Basisschool de Wassenaard in Varsenare. De voorbije jaren werkte Tas mee aan verschillende onderwijsprojecten. Ze is ondermeer de auteur van het didactische werkboek Wiskundewijzer.

Eén school

Ook zij heeft grote plannen met de basisschool. Ze vindt dat Kantelberg heel wat troeven heeft en wil van twee scholen in de Linde en de Raadsherenlaan één school maken.
 

(Nieuwsblad ed. 5 januari 2012)