Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Leerlingen en leraars wuiven Directeur Carlos Derock uit

Directeur Carlos Derock met pensioen

 

SINT-KRUIS - De leerlingen en leerkrachten van de basisschool De Zonnetuin hebben op vrijdag 23 december '11 afscheid genomen van hun directeur Carlos De Rock, die op rust gaat. 

 

Carlos De Rock werd vrijdagmorgen door zijn leerkrachten opgehaald met een tandem. Ze brachten hem naar school aan de Beeweg, vlakbij het Paalbos. Daar werd hij opgewacht door alle leerlingen. Hij genoot van een heerlijk ontbijt met de kleuters en mocht daarna naar een receptie met de leerlingen van het lager onderwijs. In de namiddag werden alle ouders en buurtbewoners uitgenodigd voor een feestje met danspasjes van leerlingen en leerkrachten. 

Directeur Carlos De Rock voelde vrijdag meermaals de tranen over zijn wangen rollen. 'Het was een aangrijpend afscheidsfeest dat een hele dag geduurd heeft. Ik ben trots op wat ik opgebouwd heb in de 25jaar dat ik directeur was van De Zonnetuin. Toen ik in 1986 startte, ging het om een school met 45kleuters en 53leerlingen in de lagere afdeling. De school is in de voorbije jaren uitgegroeid tot een goeie 500leerlingen. De school kon groeien door de inzet van mijn hele team. Spijtig genoeg heb ik in die 25jaar ook een aantal van mijn beste leerkrachten zien vertrekken. Ik denk daarbij aan de creatieve duizendpoot Karel Scherpereel die directeur werd van Olva de Meersen in Assebroek, Joost Dendooven die directeur werd van de basisschool De Mozaïek en Mathias Chlarie die een functie kreeg bij de Diocesane Pedagogische Begeleidingsdienst. Vooral het vertrek van Mathias heeft mij veel pijn gedaan. Toch ben ik blij dat ik die mensen de nodige ervaring mocht meegeven, want voor ik directeur werd, had ik zelf al negentien jaar voor de klas gestaan', vertelt Carlos.

De directeur stond aan de basis van heel wat initiatieven rond de school, waaronder de Hartrun in samenwerking met de ouderraad van de school en het Paalbosforum, dat meerdere partners uit de buurt samenbracht. Op de wijk Male, waar hij ook directeur was van de kleuterafdeling in de Raadsherenlaan, pakte hij uit met een heuse reuzenstoet en een sterrenstoet.

(artikel Nieuwsblad ed. Brugge - 24/12/2011)