Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Hart-Run t.v.v. de Ziekenhuisclowns

Krantenartikel bekendmaking

Organisatie Ouderraad GVB Zonnetuin, met vzw Het Schuurke, buurtcomité en vele losse medewerkers die hun goede hart hebben getoond, waar reeds gedurende ettelijke maanden vooraf veel energie en tijd is ingestoken voor deze mega manifestatie.

Geruggensteund door de grote sponsors werd met veel enthousiasme en dynamisme aan de opzet gewerkt. Het idee kwam er door het 20 jaar Zonnetuin feest dat nog een uitloper kreeg door een paar gedreven personen: Luc van Parys, Filip Gallez en Kathleen Nowé.
Die vonden dat een Zonnetuinfeest alleen iets meer verdiende voor een 20ste verjaardag.
Men kwam al vlug tot het idee van een 20-uren loop, gekoppeld daaraan zou men de opbrengst kunnen schenken aan een goed doel, men kwam al vlug bij de Ziekenhuisclowns, actie terrein in het A.Z. St. Lucas te Assebroek het bleef niet ver uit de buurt van de Zonnetuin.
Het moest tevens een manifestatie zijn voor iedereen, een gezonde factor in verwerkt, waar iedereen wordt door aangesproken, voor de buurt maar zeker voor jong en oud, kort weg voor
iedereen met een hart op de juiste plaats.
Locatie het Trapveld en een omloop rond een stuk van het Paalbos.

Daarmee was het idee geplaatst en het concept evolueerde en werd uitgewerkt tot :   de Hart-Run.
Start op het Trapveld, in een lus rond een stuk Paalbos om via de dreef Paalbos terug aan te komen op het Trapveld, afstand van één ronde 1,2 km.

Vele grote en kleinere  sponsors werden aangesproken om deze manifestatie met een goede basis te ondersteunen. Tevens werd de hulp ingeroepen van de buurtorganisaties omgeving Ter Heide, die gretig op de uitnodiging ingingen om logistieke steun te leveren, want het stond als een paal boven water. Een organisatie die groeit vanuit de Zonnetuin wordt er één waar achteraf nog menig maal over wordt nagepraat.
Met het idee dat het maar een éénmalige organisatie werd voor de 20 ste verjaardag van de Zonnetuin mocht niets over het hoofd worden gezien.
De formule was uitgestippeld, met een eenmalige inschrijving kon iedereen meelopen of joggen of wandelen (bewegen in de brede zin)voor het goede doel, individueel of als groep of met de school. Tegen een democratische prijs met vele prijzen, artikels van de verschillende sponsors, en voor de echte runners werden de nodige bekers voorzien.
Een peter en meter voor het evenement  werden Luk Van Lierde en Miek Vyncke. Beide atleten zegden onmiddellijk toe om peter- en meterschap te aanvaarden.

Eerst zover af, maar nu nog slechts enkele dagen. Al de moeite en spanningen van de laatste maanden zouden vrijdag 01 en zaterdag 02 juni tot een apotheose samenvloeien.
Vanaf het  begin van de week worden attributen geleverd op het trapveld muurtenten, mobiel sanitair, een heuse circustent wordt opgetrokken van “Hoetchatcha” , energie voorzieningen worden geplaatst,  en tegen de vrijdagmorgen wordt je op de startlijn geflankeerd door twee prachtige Hyundai 4x4 wagens, en nog zoveel meer.

Voor de officiële start wandelden de peuters en kleuters van de Zonnetuin, alsook vertegenwoordigingen van alle omliggende scholen. De meer ervaren lopers gingen om 15.00 uur aan het werk. Meerdere ploegen hadden zich ingeschreven voor de manifestatie. O.a. atletiekploeg Sodibrug, een groep militairen van 51 Bn Log Sijsele, een ploeg van 5RCI Peterseliestraat, een vertegenwoordiging van KWB, een ploeg van de Brugse Brandweer, de politie was vertegenwoordigd, als ook buurtwerking Het Schuurke deed met enkele individuele lopers mee aan de Hart – Run en zeker niet te vergeten de honderden individuele runners met een Hart voor het goede doel.

Voor het startschot werd gegeven was er nog een interview met Luc Van Lierde, Miek Vyncke, Schepen van Jeugd Mevr. Lieve Mus en Schepen van personeel en sport Annick Lambrecht die graag meerdere rondjes meeliep.

Het programma zat eivol vanaf vrijdagnamiddag 15.00 uur tot zaterdag 11.00 uur (20uur) was er altijd wel iets te beleven. De vrijdagavond kwamen 3 bands de bezoekers en lopers wat entertainen. Met respect voor de buurtbewoners werd er vanaf 23.00u een stil moment ingelast tot 07.00u ’s morgens om vanaf 07.30u dan te kunnen genieten van een Oxfam ontbijt tegen een zeer democratische prijs. Vanaf 10.30u werden dan de slot ronden aange- vangen van dit grote evenement.
Zo’n groot evenement zou niets zijn als er geen eregasten waren om de bekers uit te reiken: waaronder Olivier Decock, Franky Van der Elst en Harry Van Barneveld, alsook een geïnteresseerde Kurt Defrancq en Raymond vh Groenewoud kwamen even langs.
Tijdens de slotceremonie was tevens politicus Luk Goutry aanwezig.

De organisatoren mogen van een groot succes spreken want er waren niet minder dan een 1500-tal inschrijvingen, zo’n 850 volwassenen en een 650 jeugdige sportievelingen.
Wat geresulteerd heeft in een schenking van maar liefst 3.115 euro aan de  Ziekenhuisclowns.


Algemeen klassement. (pdf)

Individueel klassement. (pdf)

Winnaars Hart-Run pronostiek. (pdf)

Filmpje: Scholieren lopen Hart-Run in. (wmv 3 Mb)